Свържете се с нас 
0884 020707
Къде се намираме 
Магазини
Меню
Меню
Как се слагат калъфи за седалки правилно и бързо?

22.11.2021 10:56:33

Как се слагат калъфи за седалки правилно и бързо?

Ако възприемате своя автомобил като нещо повече от превозно средство, в което се налага да прекарвате все по-голяма част от своето ежедневие, то вероятно полагате съществени грижи за интериора му. С течение на времето и с натрупване на километри неговото състояние се амортизира, като съществено влияние за целта оказват и силните слънчеви лъчи. Най-уязвими на тях и на износване са частите от интериора, с които сте в постоянен контакт - седалките.

Ако искате да разберете как се слагат калъфи за седалки лесно и бързо, какъв модел да изберете и каква е тяхната роля, останете с нас до края на статията! Ще научите как да запазите състоянието на своя автомобил, но и комфорта си възможно най- дълго във времето!

Как се слагат калъфи на предните седалки

Предните седалки са най-експлоатираната, но и най-силно повлияната от пряката слънчева светлина част от един автомобил. Затова те се нуждаят и от по-голяма защита, като един от най-лесните и достъпни варианти за това е поставянето на калъфки. Процесът не е сложен, но за да ги монтирате лесно и бързо, може да се възползвате от следните съвети:

  • Ако е възможно, отделете време да свалите седалките. По този начин ще може да разпънете идеално повърхността на калъфката, без да остават гънки;
  • Ако това не е възможно, свалете само облегалката за главата и изпънете добре калъфката по цялата седалка;
  • Затегнете всички колани и залепете всички лепенки, с които разполага избраният от вас модел калъфи така, че да не се движи и да няма гънки;
  • Сложете калъфката и на облегалката и отново я поставете на седалката. Ако няма дупка в калъфката, направете я с помощта на ножица или отвертка.

Поставянето на калъфи на предните седалки е малко по-лесно, отколкото на задните, като в следващите редове ще разберете защо!

Как се слагат калъфи на задните седалки

Въпреки че задните седалки са по-малко изложени на силната слънчева светлина, добре е и тяхната повърхност да бъде предпазена с помощта на калъфи. По този начин ще се предотврати увреждане на салона от износване, изцапване, нараняване и т.н. Ето как се поставят и те:

  • Първата стъпка е да махнете коланите, които ще пречат;
  • В зависимост дали комплектът ви се състои от една, или две половини, свалете седалките напред, премахнете облегалките за глава и поставете двете части. След това ги свържете с помощта на ципа, намиращ се по средата на мястото на гънката между седалката и гърба ѝ. А ако калъфът е от една част, изпънете го добре, докато го поставяте, като започнете отдолу-нагоре.
  • Изпънете лентите за закрепяне добре, за да фиксирате калъфа и да предотвратите образуването на гънки и местенето му.

Защо да изберете универсални калъфи за седалки

Определено е предимство да притежавате модел калъфки, специално изработен за вашия автомобил, тъй като ще бъдете сигурни, че няма да имате проблем при слагането му и размерът ще пасва. Но все по-предпочитан и търсен на пазара вариант са универсалните калъфи за седалки. И това неслучайно е така! Предимствата на универсалните калъфки са многобройни, като основните от тях са следните:

  • Пасват на почти всеки модел автомобил;
  • Дори да смените превозното средство, няма нужда да се притеснявате, че трябва да купите нови калъфки;
  • Възможно е да си закупите универсален комплект калъфки както само за предните, така и само за задните седалки;
  • Те са много по-лесни за подмяна и няма нужда да се притеснявате дали ще намерите подходящи за вашия автомобил, тъй като универсалните пасват на всички;
  • Почистването се случва много лесно;
  • Комплектите универсални калъфи се състоят от различни отделни части, като може да не използвате всички от тях. Изборът е изцяло ваш!

Други съвети при избора и поставянето на калъфи за седалки

След като вече знаете как се слагат калъфи за седалки, е време да ви запознаем и с някои съвети, от които може да се възползвате преди да си закупите такива, но които биха могли да ви бъдат от помощ и в грижата за тяхното състояние:

  • Съобразете цвета на комплектите с този на интериора, за да се превърнат калъфките в естетически издържано допълнение към автомобила;
  • Перете комплекта редовно и го поставяйте, когато е напълно сух, за да не се предизвиква влага в купето и седалките;
  • Най-добре е да разполагате с два комплекта, за да не оставяте интериора незащитен, докато единият от тях е за пране;
  • Ако автомобилът ви притежава въздушни възглавници, трябва да съобразите калъфите на седалките с този факт;
  • Ако имате спортни седалки, подберете калъфи, които пасват на тях;
  • Изберете подходяща материя в зависимост от вашия автомобил, предпочитания, честота на пътуване и т.н.;
  • Колкото по-плътно поставите калъфа, толкова по-удобно ще ви бъде, но и повърхността на седалките и калъфките ще издържи по-дълго във времето. Това може да се случи най-лесно, като свалите седалките;
  • Не поставяйте калъфките при много ниски температури, тъй като в зависимост от материята им на изработка, е възможно да не са толкова еластични.

Разнообразни модели висококачествени калъфи за седалки от EasyAuto

За нас, от EasyAuto, една от основните ни мисии е да ви помогнем да направите автомобила си максимално удобен и комфортен, тъй като той е неотменна част от ежедневието ви. На нашия сайт ще откриете огромно разнообразие от универсални калъфки за седалки, с които да оборудвате своята кола и да опазите максимално състоянието на интериора си. Може да избирате между калъфки само за предните или универсален комплект за всички седалки с различни дизайни, сред които да изберете най-подходящите за вас и вашия автомобил. 

Всички продукти, които ще откриете на нашия сайт, са с доказан произход и качество и са изработени от висококачествена материя, която ще запази максимално дълго във времето повърхността на вашите седалки. На всички универсални комплекти сме се постарали да отговарят и изгодни цени, така че не чакайте, а оборудвайте своя автомобил с универсални, цветоустойчиви и меки калъфки за седалки още сега!

Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията!

Вече знаете как се слагат калъфи за седалки, какви са предимствата на универсалните такива, а ако вземете предвид и съветите, които ви споделихме, ще може максимално да се възползвате от удобството, което този автоаксесоар ви предоставя!

Ние, от EasyAuto, знаем колко важен е комфортът и доброто състояние на интериора, така че може да се доверите на висококачествените продукти, които ще откриете на нашия сайт, и да се убедите сами!

Блог статии за багажници и аксесоари за свободното време

Блог за багажник за кола, стелки и автоаксесоари

Как се слагат калъфи за седалки правилно и бързо?

Как се слагат калъфи за седалки правилно и бързо?

Как се слагат калъфи за седалки лесно и бързо? Защо да изберете универсални калъфи за седалки? Съвети при избора и поставянето на калъфи! Как се слагат калъфи за седалки лесно и бързо? Защо да изберете универсални калъфи за седалки? Съвети при избора и поставянето на калъфи! 2021-11-30T16:03:39+02:00 Как се слагат калъфи за седалки правилно и бързо?

<p><span style="font-weight: 400;">Ако възприемате своя автомобил като нещо повече от превозно средство, в което се налага да прекарвате все по-голяма част от своето ежедневие, то вероятно полагате съществени грижи за интериора му. С течение на времето и с натрупване на километри неговото състояние се амортизира, като съществено влияние за целта оказват и силните слънчеви лъчи. Най-уязвими на тях и на износване са частите от интериора, с които сте в постоянен контакт - седалките.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако искате да разберете </span><b>как се слагат калъфи за седалки </b><span style="font-weight: 400;">лесно и бързо, какъв модел да изберете и каква е тяхната роля, останете с нас до края на статията! Ще научите как да запазите състоянието на своя автомобил, но и комфорта си възможно най- дълго във времето!</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Как се слагат калъфи на предните седалки</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/kalafi-sedalki-sgavani.jpg" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предните седалки са най-експлоатираната, но и най-силно повлияната от пряката слънчева светлина част от един автомобил. Затова те се нуждаят и от по-голяма защита, като един от най-лесните и достъпни варианти за това е поставянето на калъфки. Процесът не е сложен, но за да ги монтирате лесно и бързо, може да се възползвате от следните съвети:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако е възможно, отделете време да свалите седалките. По този начин ще може да разпънете идеално повърхността на калъфката, без да остават гънки;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако това не е възможно, свалете само облегалката за главата и изпънете добре калъфката по цялата седалка;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Затегнете всички колани и залепете всички лепенки, с които разполага избраният от вас модел калъфи така, че да не се движи и да няма гънки;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Сложете калъфката и на облегалката и отново я поставете на седалката. Ако няма дупка в калъфката, направете я с помощта на ножица или отвертка.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Поставянето на калъфи на предните седалки е малко по-лесно, отколкото на задните, като в следващите редове ще разберете защо!</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Как се слагат калъфи на задните седалки</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/zadni-sedalki-kalafi.jpg" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки че задните седалки са по-малко изложени на силната слънчева светлина, добре е и тяхната повърхност да бъде предпазена с помощта на калъфи. По този начин ще се предотврати увреждане на салона от износване, изцапване, нараняване и т.н. Ето как се поставят и те:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Първата стъпка е да махнете коланите, които ще пречат;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">В зависимост дали комплектът ви се състои от една, или две половини, свалете седалките напред, премахнете облегалките за глава и поставете двете части. След това ги свържете с помощта на ципа, намиращ се по средата на мястото на гънката между седалката и гърба ѝ. А ако калъфът е от една част, изпънете го добре, докато го поставяте, като започнете отдолу-нагоре.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Изпънете лентите за закрепяне добре, за да фиксирате калъфа и да предотвратите образуването на гънки и местенето му.</span></li> </ul> <h3><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете универсални калъфи за седалки</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Определено е предимство да притежавате модел калъфки, специално изработен за вашия автомобил, тъй като ще бъдете сигурни, че няма да имате проблем при слагането му и размерът ще пасва. Но все по-предпочитан и търсен на пазара вариант са универсалните калъфи за седалки. И това неслучайно е така! Предимствата на универсалните калъфки са многобройни, като основните от тях са следните:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Пасват на почти всеки модел автомобил;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Дори да смените превозното средство, няма нужда да се притеснявате, че трябва да купите нови калъфки;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Възможно е да си закупите универсален комплект калъфки както само за предните, така и само за задните седалки;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Те са много по-лесни за подмяна и няма нужда да се притеснявате дали ще намерите подходящи за вашия автомобил, тъй като универсалните пасват на всички;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Почистването се случва много лесно;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Комплектите универсални калъфи се състоят от различни отделни части, като може да не използвате всички от тях. Изборът е изцяло ваш!</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Други съвети при избора и поставянето на калъфи за седалки</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/saveti-kalafi-sedalki.jpg" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След като вече знаете </span><b>как се слагат калъфи за седалки</b><span style="font-weight: 400;">, е време да ви запознаем и с някои съвети, от които може да се възползвате преди да си закупите такива, но които биха могли да ви бъдат от помощ и в грижата за тяхното състояние:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Съобразете цвета на комплектите с този на интериора, за да се превърнат калъфките в естетически издържано допълнение към автомобила;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Перете комплекта редовно и го поставяйте, когато е напълно сух, за да не се предизвиква влага в купето и седалките;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Най-добре е да разполагате с два комплекта, за да не оставяте интериора незащитен, докато единият от тях е за пране;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако автомобилът ви притежава въздушни възглавници, трябва да съобразите калъфите на седалките с този факт;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако имате спортни седалки, подберете калъфи, които пасват на тях;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Изберете подходяща материя в зависимост от вашия автомобил, предпочитания, честота на пътуване и т.н.;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Колкото по-плътно поставите калъфа, толкова по-удобно ще ви бъде, но и повърхността на седалките и калъфките ще издържи по-дълго във времето. Това може да се случи най-лесно, като свалите седалките;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Не поставяйте калъфките при много ниски температури, тъй като в зависимост от материята им на изработка, е възможно да не са толкова еластични.</span></li> </ul> <h3><span style="font-weight: 400;">Разнообразни модели висококачествени калъфи за седалки от EasyAuto</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">За нас, от EasyAuto, една от основните ни мисии е да ви помогнем да направите автомобила си максимално удобен и комфортен, тъй като той е неотменна част от ежедневието ви. На нашия сайт ще откриете огромно разнообразие от универсални </span><a href="https://easyauto.bg/category/kalafki-za-sedalki"><span style="font-weight: 400;">калъфки за седалки</span></a><span style="font-weight: 400;">, с които да оборудвате своята кола и да опазите максимално състоянието на интериора си. Може да избирате между калъфки само за </span><a href="https://easyauto.bg/product/sprint-grey-2-br-universalni-kalafki-za-predni-sedalki"><span style="font-weight: 400;">предните</span></a><span style="font-weight: 400;"> или универсален комплект за всички седалки с различни дизайни, сред които да изберете най-подходящите за вас и вашия автомобил.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички продукти, които ще откриете на нашия сайт, са с доказан произход и качество и са изработени от висококачествена материя, която ще запази максимално дълго във времето повърхността на вашите седалки. На всички универсални комплекти сме се постарали да отговарят и изгодни цени, така че не чакайте, а оборудвайте своя автомобил с универсални, цветоустойчиви и меки калъфки за седалки още сега!</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията! </span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Вече знаете </span><b>как се слагат калъфи за седалки</b><span style="font-weight: 400;">, какви са предимствата на универсалните такива, а ако вземете предвид и съветите, които ви споделихме, ще може максимално да се възползвате от удобството, което този автоаксесоар ви предоставя! </span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ние, от EasyAuto, знаем колко важен е комфортът и доброто състояние на интериора, така че може да се доверите на висококачествените продукти, които ще откриете на нашия сайт, и да се убедите сами!</span></p>

Сравнение на продукти