Свържете се с нас 
0884 020707
Къде се намираме 
Магазини
Меню
Меню
Как се монтира багажник за кола?

22.11.2021 10:02:36

Как се монтира багажник за кола?

Притежаването на собствен автомобил ви предоставя невероятната възможност да пътувате навсякъде, и по всяко време, съобразявайки се единствено със своя график. По-дългите семейни почивки обаче лесно могат да се превърнат в предизвикателство, ако превозното ви средство не разполага с достатъчно място за целия багаж.

За да избегнете подобни проблеми и да се насладите само на положителните емоции от своята почивка, препоръчително е да се сдобиете с удобен и правилно монтиран багажник за кола, който да ви осигури безпроблемно пътуване. А в случай, че вече притежавате такъв, но не знаете как да го поставите на своя автомобил, то тази статия е точно за вас!

Предимства на багажниците за коли

Притежаването на багажник за кола е все по-предпочитано удобство, от което се възползват собствениците на всякакви видове автомобили. Автобоксът ви предлага:

  • Повече свободно място в купето и в багажника;
  • Удобство по време на пътуване;
  • Сигурност на превозвания багаж поради защитата на повърхността му от всякакви атмосферни условия;
  • Възможност за превозване и на спортно оборудване;
  • Предотвратяване на излишни нерви, усилия и негативни емоции преди пътуване;
  • Лесен и здрав захват, който няма да нарани повърхността на автомобила.

Предимствата на багажниците за коли са многобройни! Ако често ви се налага да пътувате, и то до по-далечни дестинации, задължително оборудвайте автомобила си с такъв! В следващите редове ние, от EasyAuto, ще ви разкажем как се монтират различните видове автобоксове, за да не губите излишно време и усилия, както и да не нараните повърхността на превозното си  средство!

Инструкции за правилен монтаж на различните видове багажници за коли

Независимо дали вече притежавате багажник за кола, или сте в процес на обмисляне дали да си закупите, е необходимо да знаете как правилно да го монтирате, за да избегнете опасни ситуации на пътя, повреда на повърхността на автомобила, или риск от падане на превозваните предмети и съоръжения. В следващите редове ние, от EasyAuto, ще ви запознаем с всички подробности около монтажа на багажник за кола, в зависимост от неговия вид и предназначение.

Монтаж на надлъжни греди за багажник

Надлъжните греди са необходими, тъй като върху тях се закрепят багажниците. Обикновено те се продават отделно. Всеки покрив на автомобил притежава черни лайсни, които трябва да премахнете внимателно отзад напред и на тяхно място да закрепите гредите. Съществуват различни видове греди, като те трябва да бъдат подходящи за вашия багажник. Най-често те са правоъгълни или аеродинамични. Задължително измерете покрива на автомобила преди да закупите гредите, за да бъдете сигурни, че те ще паснат! В зависимост от вида на напречните греди и дали те са универсални, или за конкретен модел автомобил, в комплекта ще откриете стойки, релси, арки, отвори, улуци, или всички други, необходими за здравото закрепяне детайли.

Монтаж на багажник за колело на кола

Багажниците за колело са голямо улеснение и задължително оборудване за феновете на колоезденето. Надеждният и висококачествен продукт ще ви спести много нерви, време и усилия, които в противен случай пренасянето на велосипедите до избраната от вас дестинация би представлявало. Но тъй като обикновено терените за колоездене са планински, неравни и каменисти, трябва да знаете всичко необходимо за правилния монтаж на багажник за колело. В противен случай рискувате да нараните велосипеда, повърхността на автомобила си, или дори да представлявате опасност за останалите участници в движението.

Монтаж на багажник за кола тип “автобокс”

Багажниците от тип “автобокс” са все по-популярни сред собствениците на автомобили, тъй като са практични и лесни за монтаж, а разнообразието от дизайни позволява да съобразите кутията изцяло с външния вид на вашия автомобил и вкусовите си предпочитания! Изборът на автобокс може да бъде труден, тъй като разнообразието е голямо, но продуктът със сигурност би направил всяко ваше пътуване по-комфортно.

Бележка: Ако изпитвате затруднения при изборът на автобокс, прочетете нашата статия - Как да изберете багажник за кола?

Задължително изберете багажник, който е подходящ по размер за вашия автомобил, за да предотвратите многократното увеличение на разхода на гориво и шума, както и да подсигурите стабилността на своя багаж. Не забравяйте, че напречните греди се продават отделно, а без тях няма как да закрепите автобокса на покрива на колата! Освен за гредите, багажните кутии притежават и допълнителни механизми за заключване, които да подсилят още повече оборудването, а в самата кутия има специални колани, които задържат багажа на едно място. Ако напречните греди са по-дълги, може да изберете дали багажникът да бъде по-напред, или по-назад, но независимо от това, той винаги трябва да бъде в средата! Кутията за багаж трябва да следва гънката на стъклото и да бъде нейно мислено продължение, за да се запазят аеродинамичността и стабилността на автомобила във възможно най-голяма степен.

Внимателно следвайте инструкциите, предназначени за вашия багажник, защото системите за заключване се различават, но дори и да изберете универсален такъв, начините за закрепяне също могат да бъдат предназначени за конкретния модел. 

Основни съвети и препоръки при монтаж на багажник за кола

Автобагажниците представляват изключително удобство и могат да ви спестят много място и негативни емоции от липсата на пространство за вашия багаж. Но основните неща, с които трябва да се съобразите преди, по време на и след инсталирането им, са следните:

  1. Изберете модел с точните размери. Това важи както за дължината на напречните греди, така и за самия багажник. Освен че ще стърчи и ще пречи на видимостта, прекалено големият багажник ще наруши аеродинамичността на автомобила, ще издава силен шум, но и ще бъде по-трудно да го закрепите добре;
  2. Винаги проверявайте дали багажникът е правилно монтиран и здраво закрепен, още преди да потеглите!;
  3. Дори размерът на багажника да бъде предназначен изцяло за вашия автомобил, все пак внимавайте дали височината му не става твърде голяма за определени терени, както и не развивайте много висока скорост!;
  4. По-леките вещи поставете във външния багажник, а по-тежките - в този на автомобила;
  5. Винаги наблюдавайте багажника си, за да предотвратите риска от кражби!

Багажници за коли на изгодни цени от EasyAuto

Ние, от EasyAuto, държим на удобството по време на пътуване, и твърдо вярваме, че липсата на място за багаж не трябва да бъде причина за дискомфорт и негативни емоции преди дълго чаканата почивка! Затова ви предлагаме богат продуктов каталог от различни по вид, дизайн и капацитет автобоксове и багажници за спортното ви оборудване, които да ви улеснят и да поберат всички необходими вещи и атрибути, от които се нуждаете за своята почивка. 

На нашия сайт ще откриете както необходимите за монтажа им товарни греди, така и кутии за багаж със съвременен дизайн, разнообразни багажници за ски и сноуборд, автобагажници за велосипеди, както и всичко необходимо за превозването на съоръженията за вашия любим воден спорт! А на здравите материали, от които са направени, лесният монтаж и изчистен и съвременен дизайн, сме се постарали да отговарят и конкурентни за българския пазар цени, така че не чакайте, а оборудвайте своето превозно средство с автобагажник още сега!

Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията и вече знаете всичко необходимо за монтажа на багажник за кола, напречните греди и различните видове багажници. А ако още не сте се сдобили с такъв, разгледайте богатия сайт на EasyAuto и със сигурност ще намерите оборудването, от което се нуждаете за своята пълноценна почивка!

Блог статии за багажници и аксесоари за свободното време

Блог за багажник за кола, стелки и автоаксесоари

Как се монтира багажник за кола?

Как се монтира багажник за кола? - Монтаж на Автобокс

Какви са предимствата на багажниците за коли? Инструкции за правилен монтаж на различните видове багажници. Научете повече в тази статия! Какви са предимствата на багажниците за коли? Инструкции за правилен монтаж на различните видове багажници. Научете повече в тази статия! 2021-11-30T16:09:31+02:00 Как се монтира багажник за кола?

<p><span style="font-weight: 400;">Притежаването на собствен автомобил ви предоставя невероятната възможност да пътувате навсякъде, и по всяко време, съобразявайки се единствено със своя график. По-дългите семейни почивки обаче лесно могат да се превърнат в предизвикателство, ако превозното ви средство не разполага с достатъчно място за целия багаж.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да избегнете подобни проблеми и да се насладите само на положителните емоции от своята почивка, препоръчително е да се сдобиете с удобен и правилно монтиран багажник за кола, който да ви осигури безпроблемно пътуване. А в случай, че вече притежавате такъв, но не знаете как да го поставите на своя автомобил, то тази статия е точно за вас!</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Предимства на багажниците за коли</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Притежаването на багажник за кола е все по-предпочитано удобство, от което се възползват собствениците на всякакви видове автомобили. Автобоксът ви предлага:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Повече свободно място в купето и в багажника;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Удобство по време на пътуване;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Сигурност на превозвания багаж поради защитата на повърхността му от всякакви атмосферни условия;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Възможност за превозване и на спортно оборудване;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Предотвратяване на излишни нерви, усилия и негативни емоции преди пътуване;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Лесен и здрав захват, който няма да нарани повърхността на автомобила.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Предимствата на багажниците за коли са многобройни! Ако често ви се налага да пътувате, и то до по-далечни дестинации, задължително оборудвайте автомобила си с такъв! В следващите редове ние, от EasyAuto, ще ви разкажем как се монтират различните видове автобоксове, за да не губите излишно време и усилия, както и да не нараните повърхността на превозното си&nbsp; средство!</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Инструкции за правилен монтаж на различните видове багажници за коли</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Независимо дали вече притежавате багажник за кола, или сте в процес на обмисляне дали да си закупите, е необходимо да знаете как правилно да го монтирате, за да избегнете опасни ситуации на пътя, повреда на повърхността на автомобила, или риск от падане на превозваните предмети и съоръжения. В следващите редове ние, от EasyAuto, ще ви запознаем с всички подробности около <b>монтажа на багажник за кола</b>, в зависимост от неговия вид и предназначение.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Монтаж на надлъжни греди за багажник</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/crossbar-hero.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Надлъжните греди са необходими, тъй като върху тях се закрепят багажниците. Обикновено те се продават отделно. Всеки покрив на автомобил притежава черни лайсни, които трябва да премахнете внимателно отзад напред и на тяхно място да закрепите гредите. Съществуват различни видове греди, като те трябва да бъдат подходящи за вашия багажник. Най-често те са правоъгълни или аеродинамични. Задължително измерете покрива на автомобила преди да закупите гредите, за да бъдете сигурни, че те ще паснат! В зависимост от вида на напречните греди и дали те са универсални, или за конкретен модел автомобил, в комплекта ще откриете стойки, релси, арки, отвори, улуци, или всички други, необходими за здравото закрепяне детайли. </span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Монтаж на багажник за колело на кола</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Багажниците за колело са голямо улеснение и задължително оборудване за феновете на колоезденето. Надеждният и висококачествен продукт ще ви спести много нерви, време и усилия, които в противен случай пренасянето на велосипедите до избраната от вас дестинация би представлявало. Но тъй като обикновено терените за колоездене са планински, неравни и каменисти, трябва да знаете всичко необходимо за <a href="https://easyauto.bg/article/postavyane-montirane-bagazhnik-kolelo"><em><strong>правилния монтаж на багажник за колело</strong></em></a>.</span><span style="font-weight: 400;"> В противен случай рискувате да нараните велосипеда, повърхността на автомобила си, или дори да представлявате опасност за останалите участници в движението.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Монтаж на багажник за кола тип &ldquo;автобокс&rdquo;</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Багажниците от тип &ldquo;автобокс&rdquo; са все по-популярни сред собствениците на автомобили, тъй като са практични и лесни за монтаж, а разнообразието от дизайни позволява да съобразите кутията изцяло с външния вид на вашия автомобил и вкусовите си предпочитания! Изборът на автобокс може да бъде труден, тъй като разнообразието е голямо, но продуктът със сигурност би направил всяко ваше пътуване по-комфортно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><strong>Бележка</strong>: Ако изпитвате затруднения при изборът на автобокс, прочетете нашата статия -&nbsp;</span><a href="https://easyauto.bg/article/izbor-bagazhnik-kola-avtoboks">Как да изберете багажник за кола?</a></p> <p><span style="font-weight: 400;">Задължително изберете багажник, който е подходящ по размер за вашия автомобил, за да предотвратите многократното увеличение на разхода на гориво и шума, както и да подсигурите стабилността на своя багаж. Не забравяйте, че напречните греди се продават отделно, а без тях няма как да закрепите автобокса на покрива на колата! Освен за гредите, багажните кутии притежават и допълнителни механизми за заключване, които да подсилят още повече оборудването, а в самата кутия има специални колани, които задържат багажа на едно място. Ако напречните греди са по-дълги, може да изберете дали багажникът да бъде по-напред, или по-назад, но независимо от това, той винаги трябва да бъде в средата! Кутията за багаж трябва да следва гънката на стъклото и да бъде нейно мислено продължение, за да се запазят аеродинамичността и стабилността на автомобила във възможно най-голяма степен.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Внимателно следвайте инструкциите, предназначени за вашия багажник, защото системите за заключване се различават, но дори и да изберете универсален такъв, начините за закрепяне също могат да бъдат предназначени за конкретния модел.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/woman-closes-a-trunk-loaded-with-things-which-is-o-1.jpg" /></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Основни съвети и препоръки при монтаж на багажник за кола</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Автобагажниците представляват изключително удобство и могат да ви спестят много място и негативни емоции от липсата на пространство за вашия багаж. Но основните неща, с които трябва да се съобразите преди, по време на и след инсталирането им, са следните:</span></p> <ol> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">И<strong>зберете модел с точните размери.</strong> Това важи както за дължината на напречните греди, така и за самия багажник. Освен че ще стърчи и ще пречи на видимостта, прекалено големият багажник ще наруши аеродинамичността на автомобила, ще издава силен шум, но и ще бъде по-трудно да го закрепите добре;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Винаги проверявайте дали багажникът е <strong>правилно монтиран и здраво закрепен</strong>, още преди да потеглите!;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Дори размерът на багажника да бъде предназначен изцяло за вашия автомобил, все пак внимавайте дали <strong>височината му</strong> не става твърде голяма за определени терени, както и не развивайте много висока скорост!;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">По-леките вещи поставете във външния багажник, а по-тежките - в този на автомобила;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Винаги наблюдавайте багажника си</strong>, за да предотвратите риска от кражби!</span></li> </ol> <h2><span style="font-weight: 400;">Багажници за коли на изгодни цени от EasyAuto</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13388/files/image/low-res-jpg-yak_water_boomers_17_021.jpg" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ние, от EasyAuto, държим на удобството по време на пътуване, и твърдо вярваме, че липсата на място за багаж не трябва да бъде причина за дискомфорт и негативни емоции преди дълго чаканата почивка! Затова ви предлагаме </span><a href="https://easyauto.bg/category/bagajnici-avtoboks-autobox-roof-box-za-koli-busove-suv"><span style="font-weight: 400;">богат продуктов каталог</span></a><span style="font-weight: 400;"> от различни по вид, дизайн и капацитет автобоксове и багажници за спортното ви оборудване, които да ви улеснят и да поберат всички необходими вещи и атрибути, от които се нуждаете за своята почивка.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На нашия сайт ще откриете както необходимите за монтажа им </span><a href="https://easyauto.bg/category/tovarni-gredi-za-koli-busove-suv"><span style="font-weight: 400;">товарни греди</span></a><span style="font-weight: 400;">, така и </span><a href="https://easyauto.bg/category/kutii-za-bagaj"><span style="font-weight: 400;">кутии за багаж</span></a><span style="font-weight: 400;"> със съвременен дизайн, разнообразни </span><a href="https://easyauto.bg/category/bagajnici-za-ski-i-snoubord"><span style="font-weight: 400;">багажници за ски и сноуборд</span></a><span style="font-weight: 400;">, </span><a href="https://easyauto.bg/category/avtobagazhnitsi-velosipedi"><span style="font-weight: 400;">автобагажници за велосипеди</span></a><span style="font-weight: 400;">, както и всичко необходимо за превозването на съоръженията за вашия </span><a href="https://easyauto.bg/category/bagazhnitsi-kayak-tavana"><span style="font-weight: 400;">любим воден спорт</span></a><span style="font-weight: 400;">! А на здравите материали, от които са направени, лесният монтаж и изчистен и съвременен дизайн, сме се постарали да отговарят и конкурентни за българския пазар цени, така че не чакайте, а оборудвайте своето превозно средство с автобагажник още сега!</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията и вече знаете всичко необходимо за </span><b>монтажа на багажник за кола</b><span style="font-weight: 400;">, напречните греди и различните видове багажници. А ако още не сте се сдобили с такъв, разгледайте богатия сайт на EasyAuto и със сигурност ще намерите оборудването, от което се нуждаете за своята пълноценна почивка!</span></p>

Сравнение на продукти